Deze maand verschijnt de thriller Het Beest van Carmen Mola bij Xander Uitgevers. Samen met mijn oud-klasgenoten van de Vertalersvakschool Annet van der Heijden en Willem Hoogendoorn vertaalde ik deze Spaanse bestseller, die in 2021 de Premio Planta won – de belangrijkste literaire prijs in Spanje. 

Het is 1834. Madrid wordt geteisterd door een nietsontziende cholera-epidemie en een Beest dat het voorzien heeft op jonge meisjes. Uit elkaar gereten worden de meisjes teruggevonden. Tijdens een van haar strooptochten door de stad loopt de veertienjarige Lucía het Beest tegen het lijf. Vanaf dat moment is ze niet meer veilig: het Beest wil haar koste wat kost te pakken krijgen. Terwijl ze zich ongezien door de stad probeert te bewegen, raakt ze verzeild in een complot van geheim genootschappen, middeleeuwse rituelen en politieke samenzweringen. Weet ze op tijd te ontkomen? Je leest het in de Nederlandse vertaling van deze spannende historische thriller.